Blog

Nic nie orzeźwia… jak CBSe!

2017-08-10
Nic nie orzeźwia… jak CBSe!

Idealne zrównoważenie mocy i smaku yerby ze świetnymi dodatkami – oto CBSe. Argentyńska marka jest kojarzona przede wszystkim z niezwykłych mate smakowych. Chcesz odświeżenia? Lubisz dodatki owocowe? A może się odchudzasz? Odpowiedź na każde pytanie będzie krótka – CBSe…

czytaj dalej

Yerba i kawa na jednej stały półce…

2017-08-07
Yerba i kawa na jednej stały półce…

Yerba radosna i wyluzowana. Kawa, też smaczna i też pobudzała. „Co wybrać, kolego?”, zapytała mnie Pani. Wybrałem mate, cud od Guarani… Kawa już od dawna dominuje na polskim rynku. Najczęściej wybiera się pomiędzy nią a herbatą, jednak na rynku rozgościł się nowy „gracz”. Coraz więcej przemawia na korzyść yerba mate, szczególnie w porównaniu do kawy.

czytaj dalej

Terere – zimna mate na gorące dni

2017-07-31
Terere – zimna mate na gorące dni

Nie ma nic lepszego niż popołudniowa, świeżo zalana gorąca yerba mate w doborowym towarzystwie przy relaksujących rytmach muzyki latynoamerykańskiej. A co, gdy temperatura przekracza 30 stopni, słońce przygrzewa, a nawet nie chce się pić gorących napojów? Wdzięczna, trzysylabowa nazwa „terere” wskazuje nam drogę.

czytaj dalej

Yerba mate – jedność w zróżnicowaniu

2017-07-25
Yerba mate – jedność w zróżnicowaniu

Paragwaj, Argentyna, Brazylia, Urugwaj są na mapie yerba mate niczym Francja, Niemcy, Hiszpania, Włochy i Grecja na mapie wina. Mimo że mówimy o jednym typie napoju, nie można zapomnieć o wielości smaków i regionalnej specjalizacji. Podróżując po różnych markach, podróżujemy po regionach ich powstawania. W drogę!

czytaj dalej

„Palo santo” zaczaruje Twoją mate!

2017-07-17
„Palo santo” zaczaruje Twoją mate!

Cudowne drzewo z niezwykłym żywicznym aromatem ma właściwości lecznicze i szerokie zastosowanie w wielu dziedzinach. Robi się z niego perfumy, leki wykrztuśne, olejki eteryczne. Plemiona południowoamerykańskie używają go do odprawiania rytuałów. To ciężkie, aromatyczne drzewo jest też doskonałym przyjacielem dla Twojej yerba mate. „Palo santo” to magia natury i idealny materiał do produkcji matero.

czytaj dalej

Mleczna mate – spokój, słodycz i relaks

2017-07-17
Mleczna mate – spokój, słodycz i relaks

Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak przygotować mate, by nadać jej niebanalny i nowy smak? A może wychowałeś się na wsi, gdzie często pod wieczór piłeś szklankę mleka prosto od krowy? Miałem to szczęście, że na oba pytania odpowiem twierdząco. Tym razem postanowiłem do swojego matero wlać ciepłe mleko.

czytaj dalej
<< poprzednie 1...4567891011121314 następne >>
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel