logo Barao

 

Początki marki sięgają 1951 roku, gdy w Volta Grande osiedliło się małżeństwo Picolo - Ilma i Etelvino. Założyli tam małą firmę zajmującą się produkcją i sprzedażą yerby. Już po roku osiągnęli tak znaczący sukces w regionie, że nastąpiła konieczność zabezpieczenia produktu znakiem handlowym. Nazwali swoją yerbę Barao. Wybitnie ceniona w regionie, a później na całym świecie. Barao to yerba mate w iście brazylijskim stylu. To oznacza, że liście wchodzące w skład suszu są tak drobno zmielone, że stanowią wyłącznie sypki pył. Czasem można w nim odnaleźć fragmenty drobno pociętych gałązek. Taki proces przetwarzania gwarantuje dużą moc naparu. Powinna być zalewana ciepłą wodą, która wydobędzie z suszu wszystkie cenne składniki odżywcze.

Sortuj po:
Widoki
Sortuj po:
Widoki normallist
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel