Odtłuszczone masło orzechowe Nustino już teraz w większej paczce! Poznaj pyszności, które przygotujesz z jego dodatkiem.
Nustino, odtłuszczone masło orzechowe w proszku szybko zdobyło podniebienia wielu naszych klientów. W odpowiedzi na rosnące zainteresowanie, od niedawna dostaniecie je również w nowych, większych opakowaniach. To doskonała okazja by raz jeszcze przyjrzeć się atutom tego rewolucyjnego produktu!
Trudno oprzeć się wspaniałemu smakowi masła orzechowego. Niestety, ogromne ilości zawartego w nim tłuszczu potrafią odebrać radość z jedzenia. Na szczęście jest Nustino, idealny kompromis smaku i kalorii! Wszystko dzięki unikalnej technologii powolnego tłoczenia arachidów. Udaje się w ten sposób usunąć aż do 90% tłuszczu! Jednocześnie, orzechy przybierają formę proszku. Po dodaniu wody lub innego płynu otrzymujemy puszysty i aromatyczny krem składający się w niemal połowie z białka. Nustino ma wszystkie zalety tradycyjnego masła orzechowego jednocześnie eliminując jego główną wadę związaną z wysoką kalorycznością. Sięgnij po Nustino i zapomnij o wyrzeczeniach!
Ogromna zaleta Nustino to bardzo szerokie zastosowanie kulinarne. Najpopularniejszą formą podania jest krem kanapkowy przygotowany w proporcjach 50:50. To jednak dopiero ułamek możliwości, jakie daje nam produkt. Nic nie stoi na przeszkodzie, by sproszkowane masło orzechowe stało się dodatkiem lub bazą dla zdrowych przekąsek, śniadań, deserów, czy shake’ów na siłownię. Dzięki współpracy z www.Nustino.com, oficjalną stroną internetową, przygotowaliśmy kilka inspirujących pomysłów, które pozwolą Wam w pełni docenić niezwykły potencjał Nustino.
Orzechowa jaglanka z Nustino Cinnamon. Na zdrowy początek dnia!
Składniki:
Jaglanka:
- ½ szklanki kaszy jaglanej
- 400 ml mleka roślinnego
- 1 łyżka cukru
- owoce (np. granat, grejpfrut, truskawki)
Polewa:
- 1 czubata łyżka Nustino Banana rozrobiona z ok. 20 ml wody.
- pół łyżeczki soku cytrynowego
- pół łyżeczki miodu
Przygotowanie:
- Gotujemy kaszę z mlekiem roślinnym (ok. 300 ml) i cukrem trzcinowym przez około 15 minut na małym ogniu. Przed zdjęciem z palnika dodajemy resztę mleka (ok. 100 ml)
- Rozrobione Nustino Cinnamon mieszamy w oddzielnym naczyniu z miodem i sokiem cytrynowym.
- Nakładamy jaglankę do salaterek, dekorujemy całość owocami i dodajemy polewę. Gotowe!
Placuszki bananowe na bazie Nustino Chocolate. Są naprawdę przepyszne!
Składniki (na 6 placuszków):
- 1 duży banan
- 1 jajko
- ½ szklanki mąki owsianej
- 2 czubate łyżki masła orzechowego Nustino Chocolate przygotowanego z wodą w proporcjach 50:50.
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 1 łyżka miodu
- 1 i ½ łyżki oleju
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Umieszczamy w naczyniu jajko (samo białko bez żółtka), banana, Nustino Chocolate (rozrobione z wodą), sok z cytryny, miód, sól i proszek do pieczenia i miksujemy aż do uzyskania klarownej masy.
- Dodajemy do całości mąkę owsianą i dokładnie łączymy ją z pozostałymi składnikami
- Rozgrzewamy patelnię i dodajemy olej. Smażymy placki na małym ogniu przewracając je na drugą stronę gdy tylko się zarumienią.
- Gotowe placki (powinno wyjść nam ok. 6 sztuk) zostawiamy na chwilę do ostygnięcia i nakładamy na talerze. Opcjonalnie, można je udekorować np. twarożkiem, serkiem mascarpone czy owocami.
Proteinowy shake na siłownię z Nustino Strawberry, czyli idealna propozycja dla aktywnych!
Składniki (1 porcja)
- ok. 150 ml mleka roślinnego lub krowiego
- 4 duże łyżki Nustino Strawberry
- 1 banan w formie mrożonych plasterków
- 4-5 kostek lodów
Przygotowanie:
Przed wzięciem się za samego shake’a, pamiętaj o przygotowaniu kostek lodu i mrożonych plasterków banana. Następnie:
- Umieść wszystkie składniki w jednym naczyniu
- Zblenduj całość aż do uzyskania jednolitej konsystencji
Gotowe! Zjesz go od razu, czy przelejesz do shakera i zabierzesz na trening?